Anmälan till våra aktiviteter - Klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Haninge
Fotboll

Belastningsregister

IFK Haninge har beslutat att följa Riksidrottsförbundets direktiv att förstärka det förebyggande arbetet kring en trygg idrottsmiljö genom införa ett krav på att alla ledare i vår förening uppvisar ett utdrag ur Polisens belastningsregister.

 

Obligatorisk
Det är ett krav att visa upp utdraget för att få vara ledare i IFK Haninge. Man kan alltså inte välja att låta bli och samtidigt fortsätta som ledare. En viktig del i förtroendet är att alla ledare behandlas lika. Via Sportadmin får du en påminnelse när utdraget behöver förnyas, det är ditt ansvar att detta görs! Är du en arvoderad ledare kommer EJ arvode utbetalas om belastningsregister inte kontrolleras. Inga ledare kommer att kunna verka i vår verksamhet om inte belastningsregister lämnats in. Kontakta gärna styrelsen om du har frågor. 

 

Så här gör du

Alla ledare, hjälpledare, styrelseledamöter och anställda som fyller minst 15 år under aktuellt år ska själva gå in på Polisens hemsida och begära ett registerutdrag för arbete och kontakt med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg. Utdraget visar domar (inte misstankar) och enbart vissa brott som är relevanta för arbete med barn och unga. Du får sedan tillbaka ditt utdrag till din hemadress. Du kan dessutom välja att få ditt belastningsregister som digital post.

 

Ansökan

 

Kort om belastningsregistret
I november 2013 beslutade riksdagen att idrottsledare för barn och ungdomar får rätt att begära ett begränsat utdrag ur Polisens Belastningsregister, på samma sätt som för personal i skola och barnomsorg. Lagen som trädde i kraft 18 december 2013 är en del i genomförandet av EU:s direktiv om bekämpande av sexuella övergrepp mot barn, sexuell exploatering av barn och barnpornografi.

Lagen innebär att föreningar har rätt att be de som har direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar att visa upp ett begränsat utdrag ur belastningsregistret. Utdraget visar bland annat olika typer av sexualbrott och våldsbrott, men inte exempelvis stölder eller trafikbrott. Här kan du läsa mer.

 

Här kan du läsa vad Riksidrottsförbundet säger om registerutdrag.

 

Tack för att du är ledare i vår förening och ser fram emot ett smidigt samarbete med detta, som ett led i arbetet med att höja kvaliteten och förtroendet!

 

Kontakt vid frågor:  

TELEFON

010-330 66 99