Anmälan till våra aktiviteter - Klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Haninge
Fotboll

Välkommen att ta del av IFK Haninges arbete med att skapa en trygg idottsmiljö
I vår förening IFK Haninge bidrar spelare, ledare och föräldrar till att skapa trygghet tillsammans. Som spelare, ledare och föräldrar ska vi vara goda föredömen och alltid ta vårt ansvar för eget agerande och beteende. Vi ska alla aktivt hjälpas åt att på bästa sätt skapa en trygg idottsmiljö. Vi ska följa vår värdegrund och vår policy. Vi ska stå för sportslighet och "fair play".
 
Värdegrund

 

På denna sida kan du läsa om vad uppdraget som värdegrundsansvarig innebär för vår förening. 

 

Att tänka på i övrigt är att vi alla alltid ska föregå med gott exempel - vara våra spelares bästa supportrar. Stötta i både med- och motgångar.

 

Respektera och vara ödmjuka mot varandra och våra motståndare. Våra allas lika värde och att bli sedda. Göra vårt bästa och aldrig ge upp även om resultaten inte alltid går vår väg. Tillsammans är vi starka i IFK Haninge och kan göra skillnad.

 

Händelserapport till värdegrundsrådet 🤍

7 Förankringsprocesser
För implementering av värdegrunden i verksamheten finns nu följande förankringsprocess som tagits fram.
 
OBS! Det här ska göras varje år.
 
1. Schysst stil
Alla spelare ska skriva under kontraktet Schysst stil.
Dokumentet ska finnas tillgänglig på föreningens webbplats.
 
2. Föräldramöten
Föreningens värdegrund ska lyftas på föräldramöten i varje lag.
Använd dokumentet som finns till föräldramöten.
 
3. Kaptensbindeln
Använda IFK Haninges kaptensbindel där det står; Mångfald, Vilja, Glädje
 
4. Värdegrundsaktiviteter
Två lagaktiviteter som sker utanför fotbollsplanen, där värdegrundsorden och dess innebörd tas upp. Exempel på aktivitet kan vara att laget grillar korv, går på match ihop eller gör något annat för att få en god sammanhållning i laget. Värdegrundsaktiviteten skall genomföras minst en gång per halvår och skall redovisas via e-post till vardegrund@ifkhaninge.se.
 
5. Värdgrundsfilm
Lagets spelare medverkar i filmen vars syfte är att visa vad värdegrunden och värdegrundsorden betyder för ert lags spelare. De tre bästa värdegrundsfilmerna belönas med priser till respektivelag. Tävlingsbidraget skickas till vardegrund@ifkhaninge.se senast den 31 oktober.
 
6. Värdegrundspris
Till den aktiva spelaren, från sju år till representationslag, som på bästa sätt utmärkt sig till att vara en schysst spelare och som följt värdegrunden får ”Årets värdegrundspris” i respektive lag. Dessa spelare ska uppmärksammas. Ledarna för laget utser lagets pristagare. Kriterier hittar du på hemsidan under Spelarpolicy och Schysst stil.
 
7. Lagbesök
Värdegrundsrådet ska genomföra lagbesök med samtliga lag under säsongen.