Anmälan till våra aktiviteter - Klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Haninge
Fotboll

Välkomna till IFK Haninge P19
 
Intervju med Lucas
2022-04-09 11:25
Lagkapten Lucas Fransson

Hej Lucas, 

Hur mår du? Hur känns det inför säsongen?
Jag mår bra , allt känns bra inför den nya säsongen . Vi alla är otroligt taggade på den nya säsongen med tanke på att det är nya lag , nya resor som ska göras !Hur känns truppen inför säsongen? Ni har ju fått en ny tränarduo också. 

Nya tränarduon har kommit in med bra energi. Vi är fortfarande i en process där vi ska lära känna dom och dom ska lära känna oss men dom har kommit in bra i gruppen. Truppen känns både stark och tunn på ett sätt . Vi har haft en del skador och kommer att ha det ett tag till men dom spelarna som är nere och gnuggar på träning ser otroligt taggade ut och hungriga på att visa tränaren vem som ska starta osv. Vi i p19 är en väldigt bra grupp och de har vi alltid varit. Vi tillsammans kan göra denna säsongen riktigt rolig . 


Ni spelar ju i Superettan denna säsong, tankar?
De ska bli otroligt kul att åka till dom orterna som vi inte har upptäckt än, tänker dels på Boden och Sundsvall . Känns kul med matcher som kommer bli en utmaning! De ska bli kul att komma upp en nivå och visa alla där uppe att vi är ett lag ett räkna med!

 

Hur bra koll har du på alla lag vi ska möta? Något lag som sticker ut?
Om jag ska vara ärlig ingen koll alls. De enda jag fokuserar på är att om vi IFK Haninge gör va vi ska göra varje match och jobbar tillsammans för varandra så vet jag att vi kommer vara ett lag uppe i toppen och slåss om poäng. 

För egen del, vart ligger ditt fokus inför kommande säsong?

Mitt fokus är att göra ett riktigt bra säsong för att senare ta steget upp i a laget nästa säsong som är ett mål jag har !

 

Välkommen Daniel!
2022-04-04 11:58

 

Daniel är ass tränare och trots sina unga år har han redan hunnit med en del inom fotbollen.

 

Välkommen! Kan inte du presentera dig själv.

-Jag brinner för att ge goda förutsättningar till mina spelare för att de ska kunna uppfylla sin fulla potetial som fotbollsspelare. Jag är energisk,  gillar att skratta, och är tacksam till livet. Jag växte upp i Stockholmsförorten Hjulsta.

 

Jag vart tränare för Vasalunds IF I åldrarna 13-16 (03&04&05). Jag har även studerat sport science i ett år i London. Där jobbade jag även med det semi-proffisionella laget Arseley Town FC (Jag hann coacha 1 match i FA cupen), sen kom corona.

Jag har senaste året jobbat i DjurgårdensAkademi, både med deras U14, U11, och som Blocktränare för 10-12, jag har även jobbat med skolprofilen på Engelbrecktskolan.

 

Under detta år ska jag påbörja min UEFA B utbildning.

 

Några ord om laget:

En grupp som besitter oerhört mycket potential till att bli framgångsrika i år som lag. Men även i deras egna fotbollskarriärer.

 

Hur känns det att jobba ihop med Sercan?

Det känns redan som att vi har känt varandra i 10år.

 

Din bästa egenskap som tränare?

Ta fram den bästa versionen av individen som fotbollspelare.

 

I år spelar vi i Superettan. Vad vet du om motståndet? Något lag som sticker ut?

Jag vet att alla lagen kommer göra allt i sina makt för att vi inte ska ta 3 poäng. Boden och Smedby sticker ut.

 

 

Välkommen Sercan!
2022-03-31 14:31

Hej Sercan Yilmaz, ny tränare i IFK Haninge 2022. Varmt välkommen, kan inte du berätta lite om dig själv.

 

Hej och tack så mycket, känner verkligen att jag har blivit väl omhändertagen av föreningen!

Jag heter som sagt Sercan Yilmaz och har de senaste åren arbetat på ett fotbollsgymnasium i Falun och hunnit utbilda mig som Idrottstränare samt Idrottslärare, men även UEFA A & UEFA elite youth. Jag har arbetat de senaste 6 åren som seniortränare, främst i division två. Efter att vi fick tillökning i familjen så valde vi att ta flyttlasset till Stockholm, och 1 år senare så trivs vi väldigt bra! Efter säsongen 2021 med IFK Lidingö FK valde jag att tacka nej till vissa erbjudanden för att sen lyssna på vad IFK Haninge hade att säga under mellandagarna. Efter lite diskussioner så valde jag att ta ett steg tillbaka som tränare, för familjens skull, men tre månader senare blev jag erbjuden som huvudtränare i u19, och då kände jag glädje över att få vara igång igen, framförallt då föreningen gick med på att jag fick bedriva träningar lite senare under kvällarna för att det ska gå ihop med min familjesituation.

Kärleken till fotbollen är stor men kärleken till min familj är betydligt större!

 

 

Ni tränare kom ju till laget denna säsong. Några ord om laget?

Ja exakt, "Robban" lämnade under säsongen för en annan förening och eftersom jag redan arbetade i föreningen sedan tidigare (åldergruppsansvarig) så kan jag tänka mig att det blev ganska lätt för Felix och Omar (akademichefen & sportchefen) att ställa frågan till mig. Sen så var det ett tag sedan jag var ungdomstränare och kände att det hade varit roligt att hoppa på uppdraget.

Gruppen är ambitiösa och vill träna mycket och hårt. De börjar bli väldigt sammansvetsade och känns redo för premiär till helgen.

 

Jag upplever ibland att u19/p19 oftast coachas som om de var ett ungdomslag, där misstag är mer förlåtande medan jag tycker att här måste nivån höjas rejält. Om jag kan hjälpa de med något så är det att lära de hur det är att vara seniorspelare, och vad som kan förväntas av de på de nivåerna (sett till tränarens perspektiv). Av den anledningen så tyckte jag att uppdraget var intressant, utifrån att föreningens seniorlag spelar i division ett. Hur kan jag få spelarna så bra förberedda som möjligt för att ta steget upp i herrverksamheten och där tränaren upplever att spelarna är bättre förberedda än tidigare.Det är liksom hypotesen i vårt arbete under året.

 

Vad tycker du är din bästa egenskap som tränare? Du har även tagit in Daniel Akdemir som assisterande, vad kommer han tillföra till laget?

Jag är i en ålder där jag har fått massa erfarenheter och hamnat i situationer som har fått mig att reflektera kring mitt ledarskap/tränarskap. Jag skulle inte vara lika stressad över att saker och ting inte fungerar alltid som man vill runt omkring laget, jag är mer avslappnad vid tuffare situationer som måste handskas och jag vet vart jag behöver lägga min energi på. För mig är allt en process, och att processen tar tid.

Jag blir inte stressad om resultatet av vårt arbete inte syns direkt, och har därför möjligheten att kunna se helheten mycket bättre där skygglapparna blir bredare.

 

Jag tog in Daniel Akdemir som min assisterande just av den anledningen, att han kompletterar hur jag vill att vi ska arbeta på. Han är ung, ambitiös och driven. Han tar ett stort ansvar och gärna självgående. Han kommer med massa nya idéer hela tiden och jag, som lite äldre, måste ibland bromsa. Men som sagt så tycker jag att vi kompletterar varandra på ett bra sätt!

 

I år kommer vi spela i Superettan, vad vet du om våra motståndare? Något lag som sticker ut?

Vi har faktiskt hunnit scouta de flesta lagen, en viktig del i att få en verksamhet att kännas mer "senioraktig" är genom att scouta motståndare till varje match, för att kunna förbereda oss på bästa sätt. Det ger förutsättningar för en bra prestation men även kunna sätta nivån under veckans träningar ganska snabbt på vad som behövs justera eller trycka på under veckan. Det finns en hel del föreningar som gör det bra, sedan kommer jag inte gå ut med vilka jag tror kommer vara uppe och slåss i tabellen. Jag vet att om vi får ihop laget, undviker skador och avstängningar så kommer vi kunna konkurrera på riktigt!

 

 

2021-11-13 10:55

Idag säkrade vi seriesegern och är därmed klara för Superettan nästa säsong!

2021-09-11 10:57

Ni tränare kom ju till laget till denna säsongen.

Några ord om laget?
- IFK Haninge P19 är en grupp som man märker haft bra skolning i föreningen genom åren. Generellt finns en vilja att träna vilket alltid är en grundförutsättning för utveckling.

 

Vad är ert mål med laget?
- Vårt mål med laget är att bidra till en utvecklingsmiljö som värnar om extremt hårt jobb för gruppen. Med slutmålet att många spelare ska spela seniorfotboll i en miljö, som till en början, kan ta de vidare till sina egna mål med fotbollen.

 

Berätta om din egen fotbollsbakgrund
- Jag har min spelarbakgrund i framförallt Foc Farsta, med ett avslut som 22 - 23 åring. I anslutning till det blev jag även tränare i Foc Farsta herr i totalt 5 säsonger. Vidare har jag arbetat på NIU samt i Rågsveds IF som tränare i herr och sportchef ungdom.

 

Din bästa egenskap som tränare
- Tror att min bästa egenskap är att jag är ödmjuk inför att hårt jobb är grunden i det mesta.

 

Ett fotbollsminne
- Francesco Tottis avskedsmatch med ett gråtande curva sud som ljudkuliss fick mig att känna något extra!

 

Ord från spelarna:

Robban är en tränare med en otrolig vinnarskalle.  Detta bidrar till en gemensam vinnarkultur i laget. Han är otroligt driven och pushar oss på ett bra sätt framåt. Genom att ofta ge oss positiv feedback så utvecklas vi alla hela tiden.

Robban har stora fotbollskunskaper och har ett mycket pedagogiskt sätt att lära ut fotboll. 

 

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/8 14:00
2 - 0  
Mån 1/8 19:00
5 - 0  
Ons 20/7 18:00
Sön 26/6 16:30
2 - 2  
Lör 18/6 13:30
0 - 2  
Lör 11/6 13:00
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen