Anmälan till våra aktiviteter - Klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Haninge
Fotboll
P14U

Min fotboll

Hej! Här kommer en länk för att följa vårt lag IFK Haninge 2 i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! Hälsningar,  Grabbarna 

 https://minfotboll.app.link/cYYR17RjEnb

Info. P15 Ambition spelare
 
Förberedelser

För att killarna ska ha bästa möjliga förutsättningar att göra bra ifrån sig på träning, matcher och cuper så behöver dem er föräldrars stöd hemifrån.

 

Sömn

Att sova ordentligt är en av de viktigaste faktorerna för att maximera sin prestationsförmåga, det gör inte bara att kroppen är utvilad utan även att man blir piggare i huvudet. Sömn är som mycket annat väldigt individuellt och därför behöver alla kroppar olika mycket vila. Men en bra måttstock är att försöka sova minst tio timmar inför match. För vissa kan det även vara skönt att ta en kortare powernap under eftermiddagen om man har en senare match.

 

Mat
En fotbollsmatch och speciellt en cup är påfrestande för kroppen och kräver mycket energi, därför är det viktigt att fylla på depåerna genom att äta rätt, i lagom mängd inom lagom tid innan matchstart. Först och främst är det viktigt att redan dagen innan börja fylla på med energi genom att äta och dricka ordentligt. Under matchdag är det optimala att äta ca 2-4 timmar innan match och det viktigaste är att måltiden innehåller ordentligt med kolhydrater samt att fylla på med vätska. Är man hungrig när det sen närmar sig match kan man ta något lättare, som ett mellanmål, dryga timmen innan avspark. Under cuper behöver man kontinuerligt fylla på med energi, så fort det är en paus så fyller man på med något en yoghurt, en energibar, en macka eller liknande.

 

Att ta sig till och från träning eller match.

 

Se till att er son kommer till träning eller match, det är förälderns/målsmans skyldighet att de kommer fram till angiven plats där fotbollen skall utövas.