Anmälan till våra aktiviteter - Klicka här
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Haninge
Fotboll

Stureby SK 1
0 - 2
IFK Haninge
Stureby SK 10 - 2IFK Haninge

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 05 oktober, 19:30
Plats:Torvalla IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151008117
Samling:18:30
Aktivitetsinfo: Svart matchställ!
Trupp:Alexandra Svensson
Alice Enström
Alva Edwards
Amanda Säterborn
Amelia Hofberg
Emma Olsson
Estella Lindh
Freja Grundström
Ida Brannefalk
Ida Nisses
Matilda Lindh
Moa Berggren
Tindra Hagborg
Vinst mot Stureby
2022-10-06 07:30

I DJ vinner vi bortamatchen mot Stureby, på Torvalla, med 2-0.

Matchen mot Stureby skulle egentligen spelats på lördag i Stureby. Men det krockar med sista matchen i seniorserien och vi var därför tvungna att flytta matchen. Stureby hade inte möjlighet att ordna en ny matchtid. Men de ställde upp och spelade matchen på vår träningstid på Torvalla istället.

 

Efter lite strul med några sena återbud har vi till sist 13 spelsugna tjejer på plats på Torvalla.

 

Matchen inleds inte i något rasande tempo direkt. Spelet är lite slarvigt, från bägge lagen. Vi har  problem med Sturebys höga press. Men de gånger vi lyckas spela oss ur pressen, får vi stora ytor att ta oss fram på.

 

Emma har några farliga skott. Amanda har några frisparkar från långt håll. Men bollen går hela tiden utanför eller över målet. 

 

Stureby har två straffsparkar i första halvlek. Den första går utanför. Den andra räddar vår straffspecialist Tindra. Med ansiktet!

 

I slutet av första halvlek tar vi ledningen. Ida B frispelar Moa B i vänster innerläge. Moa får inte riktigt träff på skottet med vänsterfoten, målvakten räddar. Men Moa kan slå in returen i mål.

 

I andra halvlek kontrollerar vi matchen bättre. Även om vi inte kommer till riktigt lika många skottlägen som i första halvlek. I slutet av matchen utökar Amelia vår ledning. Hennes första mål för IFK Haninge. Det var en tilltrasslad situation i Sturebys straffområde där Matilda till slut spelar fram Amelia som från nära håll kan stöta bollen i mål.

 

Det bjöds inte på någon sprudlande fotboll. Men sett över hela matchen känns vi lite större, lite starkare, lite stabilare än det ganska unga sturebylag vi mötte.


<< Tillbaka

Spelade matcher